Quantcast

5 gabime që duhen evituar gjatë rinovimit të banjos.

03.09.2014
Keni menduar ndonjëherë se çfarë duhet bërë dhe çfarë jo kur rikonstruktoni banjon? Pasi puna ka mbaruar keni korrigjuar detajet që nuk duhej të ishin ashtu?
Ja ku ju sjellim disa vëzhgime se çfarë gabimesh duhet të shmangni kur rimodeloni shtëpinë tuaj.


 
1.    Të injoroni ventilimin e banjos tuaj.
Të anashkaloni ventilimin e banjos tuaj është një gabim super i madh. Disa njerëz nuk e instalojnë ose nuk e pastrojnë atë që kanë. Pa ventilimin e duhur lagështira ngjitet në sipërfaqe dhe me kalimin e kohës lagështira do heqë bojën dhe do krijojë mykun. Të thithësh ventilatorin herëpashere do mbajë ventilatorin të pastër. Për të kuptuar nqs ventilator është bërë për tu pastruar ndizeni dhe mbani një letër higjenike përballë tij. Nqs letra rri vetëvetiu nënkupton që ajrin qarkullon dhe ventilator është ok.
 
 
2.    Mungesa e një plani të qartë përpara shembjes.
Shpeshherë njerëzit mendojnë së do e zbulojnë çfarë nevojitet gjatë rrugës… por juve ju nevojitet një plan të përcaktuar përpra se të nisni cdo lloj shembje. Ju duhet të keni gjithcka të hedhur në letër që nga buxheti , te materialet e deri te pyetjet “kush do bëjë secilën pjesë të punës”. Planifikimi është gjithcka.
 
3.    Të qënit jorealist rreth buxhetit.
Mos gënjeni veten duke menduar të bëni rinovim me 500 000lekë ndërkohë që keni vetëm 300 000lekë mundësi shpenzimi. Kjo do ju bëjë thjeshtë të shkurtoni gjëra në fund dhe kështu nuk do jeni të kënaqur me rezultatin në fund. Ju sygjerojmë të jeni realist në financat tuaja. Shënoni numërin që ju duhet dhe atë shifër vendoseni në llogari bankare e aty të qëndrojë.
 
4.    Anashkalimi i gabimeve të vogla.
Ndërkohë që rinovimi ecën rrugën e vet, gjithmonë rregulloni gabimet e vogla,edhe më të voglat fare, sapo ti vini re. nqs boja po spërkatet gjtihandej apo një pllakë nuk është në vijë të drejtë rregullojeni menjëherë. Mos mendoni që do mësoheni me atë detaj përgjatë kohës. Këto gabime gjithmonë do ju bezdisin dhe nqs ju mund ti shihni po kështu do i shohin dhe të tjerët.
 
5.    Humbja e përqëndrimit nga fundi.
Shumë njerëz entuziasmohen për rinovimin në fillim,por humbin përqëndrimin në fund të proçesit. në fund të proçesit, duke patur atë dëshirën për të parë finalizimin sa më shpejt njerëzit tentojnë të nxitohen. Problem është që fundi i këtij proçesi është shumë i rëndësishëm dhe është e rëndësishme të kujdeset. Do ishte shumë mirë që njerëzit të kishin ndjenja të anasjellta; në fillimin e punës të ishin të shpejtë e të shtynin punët përpara dhe në fund të ngadalësonin ritmin për të parë me kujdes nqs punët kanë shkuar ashtu sic duhet dhe të mund të rregullojnë çdo gjë që nuk është ashtu siç duhet.

Njoftimet që do të krahasohen

Nuk ka prona per tu krahasuar
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
Anëtaresohu
Përdoruesi
Fjalëkalimi
Keni harruar fjalëkalimin? Më kujto