Quantcast

Dizajni kreativ I dhomës së ndenjes mund të “rishpikë” hapsirën

22.07.2014

Në shtëpi, ku e kaloni shumicën e kohës? Në cilën dhomë realisht jetohet? Thjesht një hamendësim, por mesiguri është dhoma juaj e ndenjes (quhet kështu për një arsye). Kështu është e rëndësishme që kjo dhomë të jetë e dizenjuar siç duhet meqë vendos një tonalitet për pjesën tjetër të shtëpisë: thotë shumë për ty si individ dhe pronarin e shtëpisë. Megjithëse mund të punësoni një arkitekt interieri atij do I duhet kohë të kuptojë e të njihet me stilin tuaj, kështu që është mirë të dini disa këshilla paraprakisht. Të mëposhtmet janë disa këshilla kreative për modelimin e dhomës tuaj të ndenjes që me siguri do ju ndihmojnë si për një fillim.

·         Përcakto dhomën- mënyra më e mirë për të planifikuar një dhomë është të përcaktosh qëllimin e saj. A është një dhomë për argëtim? Është formale? A është vetëm për pamjen ë saj? Apo dëshironi që të jetë multifunksionale? Sa më specific qëllimi aq më ftuese dhoma. Në fjalë të tjera: kur njerëzit dijnë si ta vizualisojnë qëllimin e një dhome, më rehat ndihen në atë hapsirë. Ky vendim paraeliminues do ndihmojë në përcaktimin e përgjithshëm të formës së dhomës.

·         Gjej pikët fokusuese- tashmë që qëllimi u përcaktua duhet të gjeni një pjesë qëndrore; ajo “diçka” që do tërheqi syrin. Shumicën e rasteve është TV. Por pse? Hapsirat e argëtimit zejnë shumë hapsirë dhe shpesh duken shumë démodé. Në vënd të kësaj konsideroni të jeni më kreativ me modelimin e dhomës së ndenjës. Fokusohu në oxhakët, një pikturë, ose diçka më personale për ju. Por nqs duhet të jetë TV gjeni një mënyrë për ta kamufluar. Blini një sirtar I cili mund të mbyllet. Ose investoni në një TV që mund të varet në murë, kështuqë kur nuk është në funksion të mund të përfshihet si dekor I ambjentit.

·         Sistemo ose risistemo mobiljet-  pas përcaktimit të pikës focus, hapi tjetër janë mobiljet e dhomës së ndenjes. Që ti bëni gjërat të duken të reja nuk ken ipse të blini sendet të reja. Dhe vetëm nëse jeni duke ndryshuar të gjithë skemën e ngjyrës së dhomës, nuk keni pse të ndërroni copën e mobilimit. Në vend të kësaj krijoni një atmosferë krejtësisht të re me vetëm pak imagjinatë risistemimi. Para se të filloni të lëvizni mobiljet e rënda është mirë të krijoni ide të mënyrave të ndryshme të sistemimit të ri. Kujto që jo gjithçka duhet të jetë mbështetur në murë. Disa modelime kontemporale sygjerojnë mobilimet mes ambjentit për të ndihmuar në ndarjen e hapsirës (kjo është veçanërisht e rëndësishme kur ambjenti I ndenjes do përdoret për dy qëllime të ndryshme, si psh për një zyrë apo diçka tjetër. Gjithashtu gjatë rregullimit mos harroni të siguroni korridore për miqtë.

Njoftimet që do të krahasohen

Nuk ka prona per tu krahasuar
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
Anëtaresohu
Përdoruesi
Fjalëkalimi
Keni harruar fjalëkalimin? Më kujto