Quantcast

Këshilla për blerjen e një shtëpie optimale

15.05.2013

 

Orientimi për një blerje të suksesshme

   Qëllimi i këtij artikulli është orientimi drejt nje blerje te suksesshme, te një oferte komplete mundesish per perzgjedhjen e shtepiese tuaj te re. Duke qenë të lidhur direkt dhe në kontakt me kërkesat e klientëve blerës, në fushën e pasurive të paluajtëshme, si dhe në marrdhënie pune me zyra projektimi dhe firma ndërtimi, prej një kohë të gjatë , duke u ballafaquar me probleme dhe mangësi të ndryshme të kësaj fushe, pas shumë analizave dhe konsultimeve “shpi.al” bashkë me specialist të fushës mendoi të sjellë për ju orientimin për zgjedhjen e shtëpisë optimale “
   Zona e banimit  -  Zgjidhni zonën e banimit
Së pari duhet të zgjidhni zonën në të cilën dëshironi të jetoni. Ç’ do qytet ka zonat e tij të përzgjedhura, që në vetvete, secila kushtëzon përzgjedhjen tuaj. Përgjithësisht zonat ndahen në: Zona qendrës, Zona urbane e qytetit dhe zona periferike. Ç’ farë ofron secila zonë në qytetin tuaj ? Këtë e vendosni ju.
    Pallati i banimit  -  Zgjedhja e pallatitNdërtimet e sotme, nga nevoja për shfrytëzim maksimal të terrenit, po përballen me një mbi popullim të theksuar jo vetëm në dëndësinë e popullsisë por edhe në numrin e madh të apartamenteve në një kat. Zgjidhni ato pallate me numrin më të vogël të banorëve.
   
Apartamenti i banimit  -   Zgjedhja e apartamentit ku do të banoni.
Sipërfaqa dhe struktura e organizimit është shumë e rëndësishme. Shfrytëzimi i ambjenteve në mënyrë efiçente është një domosdoshmëri e madhe që duhet ta merrni në konsideratë.  Tregohuni të vëmëndëshëm me sipërfaqet e brendëshme.
     Orientimet e nevojshme  -  Zgjedhja e pamjes që ofron shtëpia juaj.
Një hap tjetër shumë i rëndësishëm është orientimi nga dielli, jo më pak se 2/3 e shtëpisë të jenë të orientuara nga jugu (dielli). Kjo, jo vetëm krijon gjithmonë mundësinë e një shtëpie të ndriçuar me dritë natyrale por ju jep edhe ngrohtësi natyrale gjatë periudhës së ftohtë.

    Cilësia e ndër timit  -  Respektimi i standarteve dhe rregullat e sigurimit teknik
Eshtë përgjegjësi e juaja të kontrolloni dhe të vrojtoni me kujdes hapësirën e përzgjedhur nga ju për banim. Kërkoni spjegime për ç’ do gjë që ka të bëjë me atë që nuk e shihni dot më. Pyesni dhe vrojtoni ato standarte apo rregulla ndërtimi që kanë të bëjnë me jetesën tuaj. (info nga ligji për urbanistikën)

  Preferenciale  -  Zgjedhjet tuaja preferenciale.
Kati ës htë preferëncial. Në katet e poshtme ngjitja është me e lehte në këmbë, por zhurma, pluhuri dhe pamja janë një plus që i frojnë katet e larta. Madhësia e sipërfaqes së ballkonit po ashtu varet nga preferenca juaj. Të paktën njëra nga banjot të jetë me ajrim natyral.

Bashkjetesa me fqinjët  -  Duke ditur që nuk do banoni të vetëm
Një tjetër opsion që nuk duhet t’ju shpëtojë pa vrojtuar mirë janë ambjentet e përbashkëta. Shkallët e pallatit të jenë sa më praktike, ashensori komod, sistemi ujësjellësit si dhe administrimi i pallatit. (më tepër info nga ligji: "Për administrimin e banesave të   përbashkëta publike)
 Rrethana të tjera pozitive  -  Ato ç’ farë lehtësojnë jetesën tuaj në komunitet
Eshtë shumë e rëndësishme po ashtu edhe lehtësia komunikimit me rrugët kryesore,  është mirë nëse ka pranë ambjente publike të sistemuara, mundësi parkingu si dhe afërsia me shërbimet sociale si: dyqane, supermarkete, shkolla, parqe publike etj.

Nese ju nevojiten akoma keshilla me te detajuara per te zgjedhur tuaj te ardheshme  mos nguroni te na kontaktoni ne [email protected]

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Anëtaresohu
  Përdoruesi
  Fjalëkalimi
  Keni harruar fjalëkalimin? Më kujto