Quantcast

Si ta vlersoj shtëpinë time?

15.05.2013

Nëse ju në këto momente jeni duke menduar për të shitur pronën tuaj, dhe jeni ende të pavendosur për çmimin që duhet të vendosni për shitjen e saj, në rradhë të parë ju duhet të jeni të qartë me veten tuaj nëse kjo shitje duhet të jetë e shpejtë apo është një veprim që mund të kryhet në një afat kohor të caktuar. Pra, mund të prisni apo jo për të shitur pronën ?.

Një shitje e shpejtë padyshim që ju kushtëzon në një çmim më të lirë se ai i tregut. Eshtë e veshtirë të koinçidojë një blerës i duhur, në momentin e duhur dhe me çmimin e kërkuar nga ju. Duhet të jeni të pregatitur që një shitje e përshpejtuar ju kushtëzon një çmim të lirë. Nëse ju keni kohë në dispozicion për të kryer transaksionin e shitjes, padyshim që gjindet blerësi i duhur për pronën tuaj por më parë ju duhet të bëni një vlerësim të saktë për vlerën e pronës

 • Pikë së pari nisuni nga vlera që ju keni investuar në blerjen e pronës
 • Kësaj vlere ju duhet ti shtoni ato investime që vlejnë edhe për blerësin. Mobilimi dhe aksesorë shtëpiakë janë të trajtueshëm lidhur me vlefshmërinë e tyre për blerësin.
 • Llogarisni mirë detyrimet administrative që ju paguani ndaj shtetit në rast shitje
 • Pyesni për çmimet aktuale të shitjeve në zonën tuaj. Ju nuk mund të dilni me vlera më të mëdha se ajo e vlerës së tregut.
 • Krahasoni pozicionin e pronës tuaj lidhur me ato të fqinjëve. Në të njëjtin pallat jo ç’do pronë ka të njëjtën vlerë
 • Orientohuni me këshillat për blerjen e një prone optimale. Vendoseni veten në pozitat e atij që don të blejë një pronë.
 • Tregohuni transparent me veten tuaj dhe realitetin që prona juaj përfaqson. Mos pretendoni më shumë se ç’duhet. Kjo gjë mund t’ju humbasi shumë blerës
 • Gjeni një agjent imobiliar profesionist dhe të besueshëm dhe ndiqni këshillat e tij.
 • Urojini vetes fat dhe besim në këtë transaksion, dhe do t’a arrini qëllimin tuaj.
Per tu informuar me shume mos nguroni te na shkruani [email protected]

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Anëtaresohu
  Përdoruesi
  Fjalëkalimi
  Keni harruar fjalëkalimin? Më kujto