7 shenja që tregojnë që jeni gati të blini shtëpinë tuaj të parë

Aug 08, 2014

Ndër vendimet më me rëndësi në jetë është ajo e blerjes së shtëpisë ku do kaloni një pjesë të jetës. Por kur ta dini nëse jeni gati të hidhni një hap të tillë apo jo?


Ja disa shenja që tregojnë që ju jeni gati të blini një shtëpi:

1. Ti ke një buxhet dhe di si ta përdorësh.
Të kesh një shtëpi tënden vjen me disa shpenzime ektra, kështu aftësia të dish të menaxhosh paratë është një "must-have". nqs nuk keni një buxhet për mbarëvajtjtjen e shtëpisë filloni të krijoni një të tillë. Ju duhet të dini se nga vijnë dhe ku shkojn lekët tuaja, ku jeni financiarisht dhe sa mund të shpenzoni për shtëpinë tuaj të re.
Pasi të përcaktoni pozitën tuaj financiare, filloni të përllogarisni të gjitha shpenzimet që do përfshihen përgjatë blerjes së shtëpisë si taksat, tatimet, kosto të pallatit etj. Nqs ju nuk jeni i aftë të mbuloni këto shpenzime që vijnë e rriten atëherë të blini një shtëpi nuk është ide e  mirë.

2. Ti duhet të kesh gati një paradhënie të konsiderueshme.
zakonisht që ju të blini një shtëpi duhet të paguani minimalisht një përqindje të vlerës së shtëpisë (zakonisht 20-30%). Ju duhet të kini të paktën një bazë për të nisur përpjekjet për blerjen e një shtëpie.

3. Ti ke një burim të sigurt të ardhurash.
të blesh një shtëpi është një angazhim i gjatë në kohë,kështu që do ju nevojiten të ardhura të vazhdueshme për të paguar detyrimet ujore të shtëpisë- për të mos përmendur dhe shpenzimet ekstra që sjell pronësia e një shtëpie.

4. Ke një fond kursimi emergjence.
nqs ke mjaftueshëm kursime për të jetuar 3-6 muaj me shpenzimet e tua jetësore, je një hap më afër të qënit pronar i një shtëpie.

5. Ke nën kontroll borxhet e tua.
Cdo huadhënës dëshiron të sigurohet që ti do kesh mjaftueshëm para për të paguar detyrimet në fund të muajit. kështu që para se të të japin borxh ata kontrollojnë.

6. Raporti i juaj i kredisë të jetë në gjendje të mirë.
Nuk ka pse raporti kredisë të jetë perfekt por një historik i mirë i raporteve të kredisë mund të të ndihmojë të marrësh hua me interest ë ulët apo pagesa më të ulta mujore.  Kontrolloni shpesh herë situatën tuaj dhe aty ku mundet të korrigjoni dicka bëjeni.

7. Ti je i përgatitur të kthehesh në zotin e pronës tënde.
Dhe nqs jeni gati të blini shtëpinë, mos e bëni nqs më parë nuk jeni gati me stilin e jetës që kjo implikon. Të kesh në zotim një pronë vjen më shumë përgjegjësi, dhimbje koke e kosto të tjera. Kue jetoni me qera dhe dicka ju prishet thjeshtë thërrisni pronarin, nqs prishet dicka në shtëpinë tuaj ju duhet ta rregulloni vetë,jeni ju përgjegjësi.

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Log in
  Username
  Password
  Forgot password? Remind