Quantcast

Po kërkoni të blini një shtëpi? Ja harta e çmimeve në Tiranë

Jan 27, 2014Deshironi të blini një banese në kryeqytet. Qeveria publikon tabelen e re me çmimet për metër katror në 11 zonat e Bashkisë së Tiranës. Sipas kesaj tabele, çmimi në qendër të Tiranes arrin në 193 mijë lekë m2 ndërsa zona më e lirë ndodhet tek Fresku.

Për vitin 2013, kostoja mesatare e sipërfaqes së shfrytëzimit është 37,865 lekë, ndërkohë që kostoja për sipërfaqe ndërtimi është 31, 202 lekë.

“Këshilli i Ministrave udhëzon miratimin e kostos mesatare të ndërtimit të banesave nga Enti Kombëtar i Banesave, në shkallë Republike, për vitin 2013, e cila të jetë 37 806 (tridhjetë e shtatë mijë e tetëqind e gjashtë) lekë/m2, për sipërfaqe shfrytëzimi”, thuhet në udhëzimin e qeverisë. Sipas tij, për qytetet, për të cilat nuk janë nxjerrë vlerat e kostos mesatare të ndërtimit, si referencë do të merren vlerat e kostos së ndërtimit të qytetit më të afërt që rezulton në këtë udhëzim.

Çmimi për m2 i apartamenteve në disa zona në Tiranë:

Zonë 1
Lagjja e "Ali Demi" 1/1 nënzona afër bulevardit
“Bajram Curri” 98,200
1/2 pjesa më në periferi
larg bulevardit 70,500

Zonë 2
Fillon nga Ministria e Jashtme, Unë pleshti Tregu Ri, Bashkia e Tiranës, vazhdon përgjatë shëtitores “Dëshmorët e Kombit” dhe zë gjithë pjesën lindore të saj. Kjo zonë përfshin dy krahët e Lanës që nga sheshi “Fan Noli”, Shkolla e Baletit, Rruga e Elbasanit, stadiumi “Qemal Stafa”, gjithë zona e Qytetit Studenti deri në periferitë e tij, një pjesë e Parkut të madh deri te Pallati i Brigadave dhe Sauku.
2/1 193 000
2/2 137 600
2/3 115 200
2/4 118 500
2/5 90 750

Zonë 3
Pjesa lindore e Tiranës, nga rruga “Bardhyl”, vazhdon në Porcelan në afërsi të malit të Dajtit
3/1 Pjesa afër unazës 81 500
3/2) Pjesa e sipërme 67 800

Zonë 4
Verilindja e Tiranës, pjesa e Rrugës së Dibrës, në të dy krahët e saj nga farmacia nr.10, zonë dhe spitaleve, Allias, Shkolla e Bashkuar e deri në Kinostudio.
4/1 Pjesa qendrore të zonës 76 500
4/2 Periferia e zonës 62 000

Zonë 5
Ish-Blloku, Zona ju stadiumit "Selman Stërmasi", zonën e Librit Universitar, Garda e Republikës, pjesa e Parkut të madh dhe ajo e Kopshtit Botanik, blloku i vilave në Selitë, që vazhdon deri te stacioni i fundit i Tiranës së Re.
5/1 191 000
5/2 133 500
5/3 116 500
5/4 94 500

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Log in
  Username
  Password
  Forgot password? Remind