Quantcast

Google Street View errëson shtëpitë e VIP-ave.

Jul 25, 2014

Dihet që e mira më e madhe për një personazh vip është privatësia e tij dhe për ta mbrojtur shpesh i drejtohen gjyqeve ose shkohet kundrejt progresit të teknologjisë dhe bizneseve të mëdha të web-it.

Ja që, me atë që quhet tashmë efekti Streisand- duke parë që në 2033 ishte pikërsiht këngëtarja Barbra e para e cila ju drejtuar gjykatava me një çështje, të humbur, ku kërkonte shkatërrimin e disa fotove të banesës së saj të vëna në web sepse argumentonte që ishin të dëmshme për privatësinë e saj. Dhe personazhe të tjerë të famshëm kanë kërkuar nga google street vieë që të errësohen pamjet e shtëpive të tyre.
Ato të ekzekutuara, ndër të cilat nga Paul McCartney, Tony Blair, Lily Allen etj, në të vërteta është një mundësi që firmat si Mountain View i lejon të gjtihve dukë qënë se, sic është deklaruar nga një zë në Google, përdoruesve i janë ofruar “ mjete lehtësisht të aksesueshëm që lejojnë të kërkohet errësimi i disa imazheve ku janë të identifikueshëm vetë përdoruesit, pjestarët e familjes së tyre, makinat e tyre apo pikërisht dhe banesa e tyre.”

Në qoftë se fytyrat e kalimtarëve dhe target e automjeteve për të cilat kapen imazhe nga Street View do bëhen automatikisht të pakuptueshem para se të shkojnë online.

Tashmë shumë VIP i janë drejtuar këtij opsioni dhe nuk është e pamendueshme të ndodhi në të gjitha vendet, pse jo dhe në Shqipëri

Njoftimet që do të krahasohen

Nuk ka prona per tu krahasuar
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
Log in
Username
Password
Forgot password? Remind