Quantcast

Këshilla për të mbyllur të qetë derën e për tu nisur me pushime

Aug 14, 2014


Pushimet jane tashmë këtu dhe për ata që do mbyllin shtëpitë ne ju sjellim disa këshilla të vlefshme për të ruajtur banesën tuaj nga vjedhjet dhe rrezigjet e ngjashme.

Përvec sistemit të alarmit, një dere të blinduar mos lini celësin poshtë rrugicës së jashtme ,në pragje apo vende të tjera kaq të lehta për tu gjetur dhe afër hyrjes, ulni grilat apo mbyllni persianet, ka disa truke të vogla për të mbrojtur shtëpinë nga këto “minj të apartamentit”.

1.       Një mardhënie e mirë fqinjësore vlen shumë më shumë se një sistem alarmi: të njoftoni miqtë dhe fqinjët që janë në qytet kur ju merrni pushimet tuaja për ikjen tuaj është e rëndësishme kështuqë ata të mund të kenë vëmendjen për shtëpinë tuaj.

2.       Për fletushkat e publicitetit edhe për postën kërkojini dikujt të besuar të kalojë ta mbledhi herë pas here pasi grumbullimi i tyre tregon mungesën tuaj në shtëpi.

3.       Mos bëni shumë publicitet në rrjetet sociale si facebook, instagram etj për programet e pushimet tuaja.

4.       Mos përhapni shumë informacion rreth programet e udhëtimit apo dhe sistemet e mbrojtjes njerëzve që nuk kanë lidhje të ngushtë familjare.

5.       Ta bësh shtëpinë “të banuar” : është e nevojshme të aplikosh ndonjë truk të vogël për të bërë të besohet që ka një person në shtëpi si psh të lësh një burim muzike që të luajë herë pas here, instaloni një dritë që herë pas here të ndizet e fiket, vendosni mjete metalike pas dyerve dhe dritareve që nqs lëvizen të bëjnë zhurmë.

6.       Lini disa rroba të varura në tela.

7.        Kërkojini atij që bën pastrimin që të vendosni në vend tapetin te hyrja e shtëpisë,sepse nqs rri për shumë kohë i hequr mënjanë apo i palëvizur do kuptohet që nuk ka asnjë 

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Log in
  Username
  Password
  Forgot password? Remind