Quantcast

Lulëzojnë ndërtimet, volumi i shitjeve rritet 34%

Oct 30, 2017


INSTAT ka publikuar sot  treguesit kryesorë tremujorë mbi prodhuesit e të mirave, të cilat përfshijnë aktivitetet ekonomike: Industri (Industri Nxjerrëse dhe Industri Përpunuese); Energji elektrike, gaz, avull; Furnizimi me ujë, trajtimi dhe menaxhimi i mbetjeve; Ndërtim, në tremujorin e dytë 2017.

Ndërtim

Indekset e treguesve kryesorë në statistikat afatshkurtra në aktivitetin Ndërtim, në tremujorin e dytë 2017 (periudhë bazë 2010=100), paraqiten si më poshtë:

 • Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje 33,9 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2016. Krahasuar me tremujorin paraardhës, ky tregues i përshtatur sezonalisht u rrit me 14,5 %;
 • Indeksi i prodhimit në volum shënoi rritje 32,9%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ndërsa, krahasuar me tremujorin paraardhës, ky tregues i përshtatur sezonalisht u rrit 10,1 %;
 • Indeksi i numrit të të punësuarve shënoi rritje 3,4 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ndërsa, ky tregues i papërshtatur sezonalisht krahasuar me tremujorin paraardhës, u rrit me 0,5 %;
 • Indeksi i fondit të pagave shënoi rritje 12,2 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ky tregues i papërshtatur sezonalisht u rrit 2 %, krahasuar me tremujorin paraardhës.

Industri:

 • Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje 6,9 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ky tregues i përshtatur sezonalisht shënoi rënie 0,5 %, krahasuar me tremujorin paraardhës;
 • Indeksi i prodhimit në volum shënoi rritje 14,4 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ndërsa krahasuar me tremujorin paraardhës, ky tregues i përshtatur sezonalisht shënoi rritje 6 %;
 • Indeksi i numrit të të punësuarve u rrit 0,5 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Krahasuar me tremujorin paraardhës, ky tregues i papërshtatur sezonalisht shënoi rritje 2,4 %;
 • Indeksi i fondit të pagave shënoi rritje 2,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Krahasuar me tremujorin e parë 2017, ky tregues i papërshtatur sezonalisht u rrit 5,2 %.

Energji elektrike, gaz, avull:

Indekset e treguesve kryesorë në statistikat afatshkurtra në aktivitetin Energji elektrike, gaz, avull në tremujorin e dytë 2017 (periudhë bazë 2010=100), paraqiten si më poshtë:

 • Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje 5,2 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ky tregues i përshtatur sezonalisht u rrit 9,6 % krahasuar me tremujorin paraardhës;
 • Indeksi i prodhimit në volum shënoi rënie 3,4 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2016. Krahasuar me tremujorin paraardhës, ky tregues i përshtatur sezonalisht shënoi rritje 74,8 %;
 • Indeksi i numrit të të punësuarve shënoi rritje 2,8 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Krahasuar me tremujorin e parë 2017, ky tregues i papërshtatur sezonalisht u rrit 3,8 %;
 • Indeksi i fondit të pagave shënoi rritje 21,1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ndërsa, ky tregues i papërshtatur sezonalisht u rrit me 4 %, krahasuar me tremujorin paraardhës.

Furnizimi me ujë, trajtimi dhe menaxhimi i mbetjeve

Indekset e treguesve kryesorë në statistikat afatshkurtra në aktivitetin Furnizimi me ujë, trajtimi dhe menaxhimi i mbetjeve, në tremujorin e dytë 2017 (periudhë bazë 2010=100), paraqiten si më poshtë:

 • Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rënie 7 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ky tregues i përshtatur sezonalisht shënoi rënie 1,3 %, krahasuar me tremujorin paraardhës; -30 -20 -10 0 10 20 30 40 50 II-13 II-14 II-15 II-16 II-17
 • Indeksi i prodhimit në volum shënoi rënie 8,3 %, krahasuar me tremujorin e dytë 2016. Ndërsa krahasuar me tremujorin paraardhës, ky tregues i përshatur sezonalisht u ul 6,8 %;
 • Indeksi i numrit të të punësuarve shënoi rritje 11 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ndërsa, krahasuar me tremujorin e parë 2017, ky tregues i papërshtatur sezonalisht u rrit me 2,4 %;
 • Indeksi i fondit të pagave shënoi rritje 15,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Ndërsa, ky tregues i papërshtatur sezonalisht u rrit me 7,8 % krahasuar me tremujorin paraardhës.

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Log in
  Username
  Password
  Forgot password? Remind