Quantcast

Shtëpitë më të shtrenjta? Në Londër dhe Paris

Jul 24, 2014

Ku rriten çmimet e ku bien.

Edhe pse kriza e tregut të imobiliareve është një fenomen botëror, ka vende ku tulla nuk ka njohur vuajtje të fortë,përkundrazi: sipas një studimi të shoqrisë së konsultimeve Deloitte, në Austri dhe Gjermani çmimet e banimeve janë rritur në baza vjetore përkatësisht 7% dhe 5%.
Vuajtje, në të kundërt është fjala kyç për tregun imobiliar spanjoll: është në Spanjë që rregjistrohet tkurrja me e madhe e çmimeve, me rreth 13%. Italia ndalet me rreth -5%.
Rusia në fakt është vendi europian që rregjistron intensitetin më të madh të zhvillimit imobiliar; 6.5 njësi rezidenciale të reja për çdo 1000 banorë, kundrejt 0.7 njësi të Hungarisë, të cilës i ecën më keq në të gjithë Europën.
Në kryeqytet, rritjen më të lartë të çmimeve e rregjistron Viena , rënia më sinjifikative është  në Madrid: -23% në një vit.


Çmimet maksimale dhe minimale
Në terma absolut, klasifikimi i qyteteve ku kushton më shumë të blesh shtëpi përfshin shtete të tjera. Në krye të klasifikimit gjejmë një konfirmimL Londra është qyetit ku tulla ka çmimin më të lartë, mesatarisht më shumë se 10 000 euro m/2. E ndjek Parisi ku “mjaftojnë” pak më shumë se 8 000 euro m/2. Në Gjermani, nqs flasim për tregun rezidencial, Monako mund Berlinin për çmime: 5600 euro m/2 është çmimi mesatar i imobiliareve të kryeqytetit të Bavarisë.
Kryeqytetet me kosto të ulët janë Budapest (1140 eu/m2) , Lisbona (1640 eu/m2) dhe Varshava (1704 eu/m2), Roma (3720 eu/m2)
Konfirmohet rregulli ku çmimet e apartamenteve të përdorura janë poshtë krahasuar me pronat e reja.


Sa vite nevojiten për të blerë shtëpi?
Përpos leximit të çmimeve absolute, është interesante të bësh lidhjen mes proçesit të blerjes së një imobiliare: sa kohë i nevojitet një qytetari për të ripaguar, me rrogën e tij, shpenzimet e bëra? Epo llogaritjet janë bërë: ndërkohë që në Danimarkë mjaftojnë 2.2 vite rroge, në Britaninë e Madhe do duhen të paktën 8.5 vite. Te ne do nevojiten rreth 10-15 vite. 

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Log in
  Username
  Password
  Forgot password? Remind