Quantcast

Japoni : te shembesh pallate si me lego!!!

10.06.2013
Japoni : te shembesh pallate si me lego(forma qe vihen njera mbi tjetren per te krijuar objekte, lojra per femije)!!!

Ashtu si kutit emontimit, ashtu si dhe ndertesat e realizuara me Lego,ne Japoni cmontohen kat me kat kullat shume kateshe apo gervishteset e qiellit. Boll me me dinamit dhe zhurma traktoresh. Zero pluhyur dhe aspak zhurme, e gjithe kjo duke perdorur nje teknologji te re, qe ka marre patenten nje biznes local ne japoni, Taisei Corporation, qe lejon te cmontosh. nga brenda pallatet me lartesi shume te medha.

Firma e zones se Sol Levante ka publikuar ne ditet e kaluar nje vidio ne canalin e vet ne You Tube, nje vidio ku tregon cmontimin ne plot kuptimin e fjales cmontim, te nje ndertese te larte 138.9 metra per te qene egzakt. Nje nga ndertesat me te larta ne te gjithe shtetin e Japonise.

Filmimi tregon se si katet me telarta ulen ne menyre te njetrajtshme dhe te avashte, te mbajtura nga kollona te realizuara ne enyre te perkohshme.qe behen gjithnje e me te shkurtra, sa here qe katet e poshtme hiqen. Praktikisht ndertohet nje kafaz rreth pallatit, qe ben te zbritet nga larte poshte, nje kuti e mbyllur qe te mundeson te permbash te gjith pluhurin dhe cdo lloj materiali ndotes deri ne 85% larg ambientit ne krahasim me metoden e vjeter te dinamitit.

Kjo metode blen me siguri avantazhin per te mosu demtuar njerez, si per punetoret ashtu edhe per njerezit ne zonen perreth, por edhe zhurma eliminohet me 25%, gjithashtu edhe pluhuri ka nje renie prej 90%.

Njoftimet që do të krahasohen

Nuk ka prona per tu krahasuar
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
Accedi
Nome utente
Password
Hai dimenticato la password? Ricorda