Quantcast

6 këshilla për të dekoruar shtëpinë tuaj të parë

31.07.2014
Të hysh në shtëpi për herë të parë është një pasazh markues i jetës.  Pasi ke kaluar kohën e shkollës ndoshta me një shok dhome,duke “pëlqyer” artin e shokut/shoqes së dhomëstaashmë është koha të planifikoni sesi do jetë pamja e shtëpisë tuaj të përhershme. Këtu janë disa sygjerime.

1.       Pastroni shtëpinë ku po rrinit. Edhe para se të bëni një ofertë për një vend të ri,vini punët përpara duke nisur proçesin. Ky hap i parë kritik jo vetëm që do lehtësojë paketimin e gjërvae tuaja, por dhe do ju çojë km para në zhvendosjen tuaj. Bëhuni i fortë dhe hiqni 25-50% të gjërave tuaja të vjetra; kjo është koha perfekte për të filluar. Grumbulloni pronësitë e tuaja të mbledhura në një minimum të mundshëm. Dhurojini gjërat e tëpërta ose rishitini.do surprizoheni me atë që nuk do ju marri malli.

2.       Niseni më dhomën e gjumit. Në fundt të fundit aty do kaloni 1/3 e kohës kur të jeni në shtëpi. Në qoftë se keni një buxhet të limituar, blini si fillim një krevat të ri. Blini sa të mund të përballoni për dhomën e gjumit- përbën një ndryshim të madh. Edhe me pak para lyeni muret. Kombinoni dritaret me dhomën e gjumit. Ide e mirë është një ngjyrosje e lehtë dhe ndriçim i lartë ne ambjentin e dhomës kryesisht pë rata që ngrihen herët.  Në qoftë se jeni një person nate do ishte më e përshtatshme ngjyra të thella dhe me mbulime të dritës natyrale.

3.       Mos bli çdo gjë që në fillim përnjëherë. Jetoni në shtëpinë tuaj të re të paktën dy muaj para se të blini gjërat më të rëndësishme. Si ju mendoni se do jetoni në shtëpi dhe si realisht e përdorni janë dy gjera shumë ndryshe. Ndoshta një rinovim banjoje që tani mendoni që ju nevojitet mundet ti lërë vendin një ndryshimi të kuzhinës apo dhomës së ndjejes sipas dëshirave që do ju krijohen.

4.       Luftoni dëshrën për përputhje. Dyqanet do dëshronin ti shisnin gjërat ne set por mos e bëj!! Një send i ri me të njëjtin stil është ok, por mos shkoni më shumë se kaq,duke krijuar në ambjentin tuaj një pamje prej “shoëroom” mobiljesh,duke i hequr vitalitetin. Prioritet kryesorë duhet të jetë porporcionimi,shkallëzimi dhe balanca e mobilimit dhe aksesorëve në secilën dhomë. Mos vendosni 5 copë moblijesh të stërmëdha në një dhomë jo aq shumë të lartë.

5.       Lidh çdo gjë me njëra tjetrën me ngjyrën. Mos u shqetëso nqs ke mobilje të kohëve më të vjetra. Mundohuni të luani me ngjyrat duke sjell diçka të përshtatur me pjesën tjetër të mobilimit,si psh një copë e re për divanin dhe në rast pamundësie luaj me ngjyrën e divanit duke lyer murin në një ngjyrë të ngjashme që bashkohet me divanin e pjesën tjetër.

6.       Zgjidh problemet praktike pa kosto. Për shembul, nqs rubinetet janë ndryshkur lyejini për ti risfrekuar dhe ndërroni pjesët fizike. Dhe mos u shqetësoni të vendosni rubinete super të shtrenjtë dhe të mbidekoruar mbi punime të lira të fabrikuara- do duket jashtë konteksti dhe paratë mund të shpenzohen më mirë.

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Anëtaresohu
  Përdoruesi
  Fjalëkalimi
  Keni harruar fjalëkalimin? Më kujto