Quantcast

Ja ku jetojnë më të pasurit e botës.

27.08.2014
Të jesh i pasur, dihet, të jep liri e ndër të parat është ajo e zgjedhjes ku të jetosh: nga kryeqytetet më në modë e deri te vendet e humbura e të pa aksesueshme, nga tendencat tradicionale te ato më teknologjike dhe inovatore. Nqs të blesh një pronë është për ta një lojë fëmijësh, kur bëhet fjalë për të zgjedhur rezidencën e tyre zyrtare punët ndryshojnë dhe hyjnë në lojë faktorë të tjerë, si fillim ato fiskalë. Ne ju sjellim një studim që tregon klasifikimin e qyteteve me përqindjet më të larta të rezidencave miliardere. Nqs në fillimet e listët nuk do ju duket asgjë e habitshme interesantja vjen më poshtë.


Principata e Monaco-s është qyteti me më shumë të pasur.
Sipas studimit, janë renditur 20 qytetet me milionerët më të mëdhenj në botë , ku me emertimin milioner quhen qytetarë me asete pasurore mbi 1 milion dollar, duke përjashtuar rezidencën e tyre kryesore.
Nuk mund të ishte tjetër e para në listë përveç Monaco-s : qytet-shteti ku Montecarlo është ndër lagjet më të spikatura në botë, është prej përherë një ndr pikat e referimit për të pasurit e botës, ku gjejnë forma taksimi shumë të leverdisshme mbi pasurinë,përveç mundësive të mëdha të investimit dhe menaxhimit të pasurisë që e kanë bërë një ndër elemnetët më shques të Principatës në gjithë botën. Jo rastësisht 29.21% e popullësisë në Monaco është milionare. Gjtihësesi duhet thënë që leverditë fiskale nuk ajnë ndër të vetmet arsye: Principata e Monaco-s është një ndër vendet më të mira milionere ku mund të blihen mobilje luksi, e cila bëhet palë me taksa krimi, dhe kështu risku personal është vërtetë i ulët.

Në vendin e dytë dhe të tretë janë Zyrih dhe Zvicër: e para me 27.34% rezidentë milionarë dhe e dyta  me 17.92 %; përqindje të rëndësishme që lidhen me taksimin favorizues dhe mundësitë e mëdha të investimeve financiare, falë një sistemi bankarë të pa shoq në botë.

Qyteti i katërt,New York me një përqindje të të pasurve mbi totalin e popullësisë e ulët në mënyrë drastike më 4.63%, pas kësaj është Frankfurti dhe më pas, e gjashta në listë vjen Londra me 281 000 milionerë resident në kryeqytetin britanik. E këtë rast si shtysë për milionerët të jenë rezidentë nuk janë vetëm lehtësimet e tasimit por dhe stabilietit politik bashkuar me një traditë pasurie dhe prezencën e pronave historike e prestigjoze, këto e bëjnë atë një vend shumë të pëlqyeshëm për “paperonët” e botës.
Në listë vijojnë të gjithë vendet të renditura me përqindjet përkatëse.
1.    Monaco (29.21%)
2.    Zyrih (27.34%)
3.    Zvicërr (17.92%)
4.    New York (4.63%)
5.    Frankfurt (3.88%)
6.    Londer (3.39%)
7.    Oslo (2.90%)
8.    Singapore (2.80%)
9.    Amsterdam (2.63%)
10.  Firenze (2.59%)
11.  Hong Kong (2.58%)
12.  Rome (2.54%)
13.  Dublin (2.40%)
14.  Doha (2.31%)
15.  Toronto (2.29%)
16.  Venezia (2.25%)
17.  Bruksel (2.11%)
18.  Houston (2.09%)
19.  San Francisco (2.07%)
20.  Paris (2.04%)

Njoftimet që do të krahasohen

  Nuk ka prona per tu krahasuar
  The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
  Anëtaresohu
  Përdoruesi
  Fjalëkalimi
  Keni harruar fjalëkalimin? Më kujto